Designa din egen rubrik i ett Teamsmeddelande

rubrikbakgrund

Designa din egen rubrik i ett Teamsmeddelande

Skapa anpassade bakgrunder när du skickar ett meddelande i Teams med hjälp av PowerPoint. Vi har skapat en mall för att göra det enklare.

Det viktigaste först, länken till mallen. Du får en kopia om du klickar på “Arkiv” och sen “Spara en Kopia”. Spara den på din dator, gärna i OneDrive. Själv har jag en egen mapp till mallen och bilderna jag skapar från den. Längre ner beskrivs hur du använder den.

Använd meddelande i Teams

Att lägga till en rubrik fungerar endast i inlägg i team, ej i chatten. Du klickar på format-knappen som du hittar längst ner till vänster och sen på Ny konversation och väljer Meddelande. Då får du en färggrann rubrik du kan byta färg eller ladda upp bild nere till höger på rubriken.

Meddelandefunktionen i teams
Här hittar du Meddelande-funktionen i teams.

PowerPoint och grafisk design

Det är lätt att tro att PowerPoint är endast för presentationer, men det är vårt främste verktyg för grafik. Vi skapar bilder, vektor-ikoner, profilbilder och mycket mycket mer. Flertalet av bilder i våra artiklar är skapat med PowerPoint, även animeringar till våra filmer.

Mallen har 7 olika bakgrundsfärger som standard, men högerklickar du på bakgrunden på en bild så kan du byta färg till vilken som.

Vi har skapat några exempel på bakgrunder för att visa hur du kan nyttja ikoner. Du kan lägga till andra ikoner själv om du klickar på “Infoga” och sen “Ikoner”. Låt kreativiteten flöda!

Hur du använder mallen

  1. Öppna filen i PowerPoint
  2. Skapa en snygg rubrikbakgrund
  3. Välj Spara en kopia i vänstermenyn
  4. Välj PNG under filnamnet till höger
  5. Klick Spara
  6. Välj Bara den här i dialogrutan
Daniel Kåven
Daniel Kåven
Framtiden är digitala lösningar, självständiga företag som samarbetar och engagerade människor som vill utvecklas.