emoji bakgrund

đŸ§Č AnvĂ€nd ikoner och framhĂ€v dina kanaler 🎹

đŸ§Č AnvĂ€nd ikoner och framhĂ€v dina kanaler 🎹

AnvÀnd ikoner för att synliggöra dina kanaler, eftersom en lista med text blir snabbt trÄkigt. Det Àr enkelt och ger ett snyggt resultat.

AnvÀnd ikoner för att lyfta fram dina kanaler, eftersom en lista med text blir snabbt trÄkigt. Det Àr enkelt och ger ett snyggt resultat.

Om vi ser pÄ mobilen eller datorn anvÀnder de ikoner som gör det lÀtt att kÀnna igen appar och funktioner. Men kollar du pÄ dina team har kanske teamet fÄr sin egen bild, dock brukar kanalerna vara en lista med text.

LĂ€gg till dina egna ikoner

Den enda kanal du inte kan Àndra namn pÄ Àr AllmÀnt-kanalen. Kanalen byter endast (och automatiskt) namn om du byter sprÄk till det sprÄkets ord för AllmÀnt.

  1. Högerklick pÄ kanalen eller klick pÄ efter namnet och vÀlj Redigera den hÀr kanalen.
  2. Marker dÀr du vill ha din ikon, t.ex. först namnet.
  3. HÄll inne Windows-tangenten (flaggan) och tryck pÄ punkt.
    PÄ Mac kan du anvÀnda ctrl-cmd-mellomrom
  4. Du kan nu blÀddra eller söka bland ikoner

Kanalordningen pÄverkas

MÀrk! Om du byter namn pÄ kanaler sÄ Àndrar det inte namnet pÄ mappen i Sharepoint. Skapa dÀrför kanalen först utan ikon och lÀgg ikonen till efterÄt.

Du kanske har mĂ€rkt att AllmĂ€nt-kanalen alltid ligger lĂ€ngst upp och andra kanaler dĂ€refter ligger i alfabetisk ordning. Det finns inget sĂ€tt att dra kanaler för att byta ordning pĂ„ de. Men lĂ€gger du till en ikon, kommer de Ă€ndra ordningen efter ikonernas “namn”.

Det gÄr ocksÄ att bestÀmma ordningen pÄ kanalerna, du Àndrar dÄ namnet och lÀgger till ett nummer framför. Det Àr bra att anvÀnda till exempel i ett projekt-team.