🧲 Använd ikoner och framhäv dina kanaler 🎨

emoji bakgrund

Använd ikoner för att lyfta fram dina kanaler, eftersom en lista med text blir snabbt tråkigt. Det är enkelt och ger ett snyggt resultat.

Om vi ser på mobilen eller datorn använder de ikoner som gör det lätt att känna igen appar och funktioner. Men kollar du på dina team har kanske teamet får sin egen bild, dock brukar kanalerna vara en lista med text.

Lägg till dina egna ikoner

Den enda kanal du inte kan ändra namn på är Allmänt-kanalen. Kanalen byter endast (och automatiskt) namn om du byter språk till det språkets ord för Allmänt.

  1. Högerklick på kanalen eller klick på efter namnet och välj Redigera den här kanalen.
  2. Marker där du vill ha din ikon, t.ex. först namnet.
  3. Håll inne Windows-tangenten (flaggan) eller kommando på mac och tryck på punkt.
  4. Du kan nu bläddra eller söka bland ikoner

Kanalordningen påverkas

Märk! Om du byter namn på kanaler så ändrar det inte namnet på mappen i Sharepoint. Skapa därför kanalen först utan ikon och lägg ikonen till efteråt.

Du kanske har märkt att Allmänt-kanalen alltid ligger längst upp och andra kanaler därefter ligger i alfabetisk ordning. Det finns inget sätt att dra kanaler för att byta ordning på de. Men lägger du till en ikon, kommer de ändra ordningen efter ikonernas ”namn”.

Det går också att bestämma ordningen på kanalerna, du ändrar då namnet och lägger till ett nummer framför. Det är bra att använda till exempel i ett projekt-team.

Vi verkar för att skydda din integritet och delar inte med 3:e part. Vi använder Google Analytics för att förbättra vår hemsida.

Läs vår Integritetspolicy för mer information.

Jag godkänner användningen Tacka nej till Analytics