Jobba som en IT-proffs med kortkommandon 🤓

Kortkommandon

När andra ser mig jobba så upplever de att jag hoppar mellan fönster, kopierar text och skärmklipp, sen snabbt klistrar in det där det ska vara. Med kortkommandon kan du göra mycket utan att använda musen.

Lista över kortkommandon

Vi har samlat våra vanligaste kortkommandon för Windows i en bild för dig. Det finns en egen kolumn för Teams och videomöten.

Våra favoriter bland favoriterna

Vi söker i startmenyn (Win) dagligen, oavsett om det är program eller dokument som vi vill ha tag på. Om du skriver ”Word” så kommer du se de senaste dokument du har öppnat på datorn, samma med Excel och PowerPoint.

När vi chattar med kollegor och vill visa något så använder vi skärmklippsverktyget (Win+Shift+S) för att snabbt klippa ut en del av skärmen och klistra in (Ctrl+V) det direkt i chatten. Eller om du vill kopiera flera delar, så kan du använda historiken (Win+V).

I Teams använder vi Ctrl+N för att starta en ny chatt. Ctrl+E för att gå till sök för att hitta det vi önskar. Ctrl+G för att gå till ett team eller en kanal.

Så… hur använder jag kortkommandon?

När du vill använda de ser du kombinationen av knappar i listan över. Håll inne tangenterna som har fyrkantig symbol och tryck en gång på bokstavtangenten. Släpp därefter alla tangenter.

Vi verkar för att skydda din integritet och delar inte med 3:e part. Vi använder Google Analytics för att förbättra vår hemsida.

Läs vår Integritetspolicy för mer information.

Jag godkänner användningen Tacka nej till Analytics