Skip to content
Planner

Planner hjälper dig ha koll på gruppens uppgifter

Har du ordning på allt gemensamma uppgifter? Vad ska göras, vem ska göra det och när ska det vara klart? Det hjälper Planner dig med.

Det är viktigt att vi på avdelning eller i projekt har koll på allt som ska göras. Tidigare använde man projekttavlor med fästisar och hade veckomöten där man flyttade fram uppgifterna i olika kategorier.

Följa arbetet med Planner

När du har ansvar för en grupp är det viktigt att veta när uppgifter är påbörjat eller slutförd. Men om du är en del av gruppen är det praktiskt om du kan hitta gemensamma uppgifter på en plats.

För egen planering har du To Do, även om du kan dela listor med andra där, så är Planner byggt för det gemensamma arbetet. Du hittar också alla dina uppgifter i en egen flik i To Do.

Några fördelar med Planner

  • Enkelt och intuitivt
  • Samtliga ändringar händer direkt för alla
  • Tillgänglig i dator, mobil och via en webbläsare.
  • Möjligt att exportera till Excel för arkivering

Fast några nackdelar finns med

  • Alla kan ändra alla kort i sin plan
  • Ingen logg på vem som raderar uppgifter (i skrivande stund)

Planner och Teams

Planner och Teams är en bra kombination för båda avdelningar och projekt. De flesta möten vi har generar någon uppgift, men vem ska göra det? När du skapar en uppgift blir den ansvariga informerad och ni som grupp har möjlighet att följa den.

Vi rekommenderar att du alltid skapar teamet först. Teams generar en O365-grupp som styr vem som har tillgång. Planner gör samma sak. Eftersom det är svårt att slå ihop två grupper så undviker man problem med att skapa teamet först.